Animoterapia - Koníky pre MŠ

Deťom ponúkame možnosť vozenia sa a cvičenia na poníkoch v areáli našej škôlky ako dobrovoľnú fyzickú aktivitu.

Zdravotné hľadisko:

Deti, ktoré jazdia pravidelne sú pevnejšie a stabilnejšie. Pohyb na koníkovi pripomína pohyb na Fit lopte, využívajúc 3D pohyb, ktorý stimuluje v mozgu centrum rovnováhy. Zdravá  chrbtica je základ zdravia. Cieľom nie je naučiť deti jazdiť na koni, ale prevencia zlého držania tela a zapájanie svalov, ktoré deti pri bežnej hre nepoužívajú. Deti sa na poníkovi učia správne dýchať- pohyb na koni núti prirodzeným pohybom deti správne dýchať.

Psychická stránka:

Jazdenie na poníkoch má aj pozitívne účinky na psychiku dieťaťa. Deti môžu koníkom priniesť staré rožky, šupy z ovocia, zo zeleniny. Tým, že k nám budú chodiť pravidelne (1-krát do mesiaca), deti si zapamätajú ich mena a vybudujú si k nim vzťah. Deti spoločne s poníkmi prežívajú jednotlivé udalosti zo života koníkov- narodenie žriebätka, rozprávanie sa s deťmi o práci kováča, o tom, čo kone jedia... Učíme deti rešpektovať zvieratá. Koníky nie sú púťová atrakcia, nemôžu si s nimi robiť čo chcú.

Podpora imunity:

Deti jazdia za každého počasia. Čas trávený v prírode s koníkmi nemá možnosť k svojmu zdraviu využívať každý. Preto aspoň takouto formou chceme dopriať deťom a aj ich rodičom, aby popri každodenných povinnostiach a zhonoch v uponáhľanom svete mohli trošku tohto zdravia "doniesť do našej materskej škôlky" k deťom.

Ďalšie krúžky:

Tanečný folklórny súbor, Šikovné ruky – arteterapia, Dramatický krúžok, Športový krúžok, Flauta

 
Naše priestory
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1